Paraula del President

  • PDF
  • Imprimeix
  • Correu electr├▓nic

A Catalunya Nord, 80 % de la gent voldrien que els fills puguin aprendre catala╠Ç a l’escola. Actualment, 7 % de la mainada e╠üs en immersio╠ü o en bilingu╠łe i 20 % tenen el catala╠Ç opcional.

Aixo╠Ç diu l’enquesta! E╠üs a dir que hi ha un paquet de demandes per aprendre el catala╠Ç que se troben a les papereres dels responsables de l’educacio╠ü i dels elegits!

Sembla ser que aquesta gent tenen com a objectiu la desaparicio╠ü de la llengua catalana, i me╠üs enlla╠Ç la desaparicio╠ü d’una cultura que no e╠üs la que els llurs llibres d’histo╠Çria (que han fet ells!) els hi ensenya. El « soyez propres, parlez franc╠žais » encara els hi dura. De que╠Ç tenen por els qui decideixen?

Ara què fem de tota aquesta gent que voldrien que els mainatges aprenguin el català i que tenen pas resposta favorable?

Aquests pares han d’insistir i els « decidaires » han de comprendre que han pas totalment guanyat. «E╠üs una petita flama, que crema un bosc sencer».
I bé, com més flames/demandes millor! Els hem de fer veure que els catalans sem tossuts!

Aire Nou de Bao i tot Catalunya Nord e╠üs una d’aquestes petites flames. Fa anys que organitzem aquest festival Identi’CAT. Per defensar i promoure les nostres llengua i cultura.

Tot en catala╠Ç! Espectacles i comunicacions. E╠üs una llengua rica, que viu, que cal utilitzar un ma╠Çxim. Per cert, seria me╠üs fa╠Çcil de fer les coses en france╠Çs, pero╠Ç, fins i tot si a vegades s’ha de fer, l’intere╠Çs e╠üs que la gent sapiga que la llengua catalana s’utilitza com les altres llengu╠łes, i que e╠üs una llengua me╠üs utilitzada que moltes llengu╠łes oficials de molts pai╠łsos europeus.

Doncs, amics que llegireu aquestes linies, veniu i feu venir els vostres amics i vei╠łns no catalanoparlants, expliqueu els hi de que╠Ç va la cosa i retrobem-nos del 9 al 13 de maig a Pesilla╠Ç de la Ribera i a Bao per aquesta nova edicio╠ü d’Identi’CAT on tindreu, el dijous 10, a Pesilla╠Ç l’oportunitat de ne saber me╠üs sobre l’ensenyament del catala╠Ç. Tindreu, durant aquests 5 dies moltes animacions. Enguany Catalunya Nord convida Occita╠Çnia (els vei╠łns !) i les seves mu╠üsiques. Tots seran espectacles de qualitat, els manqueu pas !

Us esperem del 9 al 13 de maig, a un dels actes d'Identi’CAT 2018. Visca Identi'CAT i Visca els Paisos Catalans !

Bernat CASALS

 

2019

 

2018

 

2017

 

2016

 

2015

 

2014

 

2013

 

2012

 

Llegeix tamb├ę

camisetas de futbol baratas
http://www.yukondieselfuel.com
http://www.camisetaespanamundial2014.es